الفلفل اللي حنستعمله في وصفتنا اليوم الفلفل بيسموه قرن الغزال
زي اللي في الصوره
اولا المقادير
كيلو فلفل او حسب الكميه اللي انتي عايزه تعمليها
بندوره صلبه
خيار
بقدونس
نعنع اخضر
6 جزرات حجم وسط
ملح
فنجان قهوه زيت زيتون
نصف فنجان قهوه سكر
الطريقه
نفرغ قرون الفلفل من الاقماع والشروش اللي بداخلها
يعني زي ما نقور الكوسا والباذنجان للمحشي
نترك الفلفل بعد تقويره
نفرم البندوره والخيار والجزر والبقدونس والنعناع فرم صغير ونملحه حسب الذوق
ونضيف عليه زيت الزيتون
ونفرم 3 اسنان ثوم عليه
نبدا بحشي الفلفل ونغلق كل فلفله بقطعة جزرايه صغيره
ونصفها في المرطبانات
لما نخلص نرش لكل مرطبان نصف فنجان سكر ونملح الماء مع الملح ونستعمل االبيضة التي اذا طفت يكون الملح كافي
ونضيفهم للفلفل
نغلق المرطبانات كويس ونستنى لمدة اسبوعين لثلاثة اسابيع
وبعد ما تذوقوها تبقوا تدعولي
مجرباها وكل من داقها يطلب الطريقه علشان يعملها
وصحتين وعافيه للحبايب