اخواتي الغاليات اهلا بكن في بيت الاسرة العربية المسلمة ,اختي ان كنتي زائرة فندعوكي للتسجيل معنا وستجدين اجمل واحلى المواضيع
اخواتي الغاليات اهلا بكن في بيت الاسرة العربية المسلمة ,اختي ان كنتي زائرة فندعوكي للتسجيل معنا وستجدين اجمل واحلى المواضيع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الدكتورة ام احمد
المديرة العامة
المديرة العامة
الدكتورة ام احمد


انثى
عدد المساهمات : 6862
تاريخ الميلاد : 20/08/1976
25/04/2011
المزاج : اللهم لك الحمد حمدا كثيرا مباركا فيه كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
البلد اينما اراد الله ان اكون

ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية Empty
مُساهمةموضوع: ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية   ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 06, 2011 5:13 pm

الان نأتي لأحلي الاكلات من لحم الخروف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طريقة عمل خروف أوزي محشي بالصور



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


المقادير

1- خروف وزن 6-7 كغم تقربيا

2- 2 كغم فريكه
3- نصف كلغم لوز+كميه من الفستق الحلبي والصنوبر حسب الرغبه
4- حمص حب 3 علب
5- بازيلا 3 علب
6- لحمه مفرومه سن خشن 2 كغم
7- زيت ذره خسب الرغبه
8- فلفل اسود وملح وزنجبيل مطحون حسب الرغبه
مقادير الصوص لنقع الخروف
1-كأس زيت زيتون
2- كأس عصير ليمون
3- نصف كأس خل الثوم
4- بصله كبيره
5- 10 فصوص ثوم او اكثر
6-3 ملاعق كبيره مايونيز
7-نصف كأس لبن زباد


طريقة العمل


طبعا الخروف بيكون جاهز من الجزار ( اللحام )


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نقوم بغسله من الداخل والخارج جيدا ثم نقوم بفركه بالملح والبصل المبروش وخل الثوم
نظعه في وعاء ونتركه في الثلاجه حتى الصباح
وبعدها نقوم بغسله جيدا من الداخل والخارج مرة اخرى وبعدها نجففه بفوطه نظيفه جيدا جيدا حتى يجف من الداخل والخارج
وبعدها نقوم بعمل ثقوب في الخروف لكي تتغلغل فيه المواد التي ينقع بها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ومن ثم نضع مقادير الصوص التي ذكرتها سابقا في الخلاط لخلطها جيدا حتى تصبح ناعمه جدا ونقوم بدهن الخروف بها في جميع المناطق مع تقليبه حتى يتغلغل فيه الصوص


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ويبقى كذلك حوالي 3 ساعات تقريبا

ومن ثمه نرشه ببعض الملح والفلفل الاسود والبهارات المفضله لديكي مع مراعات عدم المبالغه بالبهارات لانها تعطي مفعول عكسي اذ ا اكثرنا منها
ونقوم بوضع الحشوه المجهز سابقا داخل الخروف ونقوم بتثبيت بطنه بواسطة عيدان خشبيه رفيعه كنكاشات الاسنان وتكون نصف استواء
وهي عباره عن لحمه مفرومه مع 2كأس فريكه مع علبة فطر وبازيلا وحمص او حسب الرغبه ويوجد حشوات اخرى كورق العنب والكوسا والباذنجان او حسب الرغبه من مكسرات وغيرها
ومن ثم نجهز صينيه كبيره ونضع فيها اكثر من طبقه من القصديرونلفه جيدا لكي لا يحترق الخروف اثناء الشواء ونضعه بالفرن على نار هادئه لحوالي 3 ساعات مع مراقبته بين فترة واخرى
في هذه الاثناء نقوم بطبخ الفريكه واللحمه المفرومه التي سنضع فوقها الخروف عند التقديم
اولا - نفرم بصله ناعمه جدا جدا ونبرش عليها قليلا من الثوم ونضعها في طنجره مع شوية زيت ذره ونقلبه حتى تشقر
ثانيا – نأخذ كميه من اللحم المفروم ونقلبها جيدا مع البصل والثوم حتى تذبل ويجف ماؤها
ثالثا – نرشها بالفلفل الاسود والهال المطحون والقرفه الناعمه واربع مكعبات ماجي خروف ورشة ملح وكله حسب الذوق مع التقليب
رابعا- نظيف الفريكه المنقوعه مسبقا بعد غسلها الى الخليط ونضيف الحمص والبازيلا ونقلب جيدا
خامسا- نظيف الماء المغلي لغمر الفريكه ونتركها على نار هادئه حتى الاستواء مع مراقبتها لان الفريكه تلتصق اذا لم نقلبه

طريقة التقديم
توضع الفريكه المفلفله في طبق مسطح واسع لكي تتسع للكميه
ونرشها باللحم المفروم المقلي والمكسرات المقليه
وانا شخصيا وضعت لوز
ثم نمد الخروف فوق المقادير السابقه مع رشه بكميه اخرى من المكسرات وتزيينه حسب الذوق
ويقدم معه سلطة الفتوش وسلطة الملفوف الابيض بالمايونيز ولبن الروب والشوربه وحسب الرغبه
وصحتين وعافيه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ريش
اللحم المشوي بالعسل والروز ماري

المقادير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

8 قطع ريش لحم
4 ملاعق
كبيرة عسل
2 فصوص ثوم مفروم
1 ملاعق كبيرة روزماري مفروم
1 ملاعق كبيرة
خل
1 ملاعق كبيرة مياه
2 بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة مكعبات
500 مل من
الزيوت النباتية
1 ملاعق كبيرة مسطردة
1 ملعقة مايونيز
1 ملاعق كبيرة
من الشعير المفروم
ملح
الفلفل

الخطوة الأولي : احضري الأدوات
الخاصة بكِ
الخطوة الثانية : جهزي الشواية " كهرباء أو فحم "
الخطوة
الثالثة : تحضير خلطة العسل والروزماري
في الإناء الصغير وعلى نار هادئة
ضعي العسل والثوم والروزماري والخل والماء حتى الغليان ثم ضعيها
جانباً.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الخطوة الرابعة : قلي مكعبات
البطاطس اقدحي الزيت على حرارة معتدلة ثم اقلي البطاطس على دفعات
إلى أن يحمر لونها فى حوالى 7 :10 دقائق ، واخرجيها بالمعلقة المشقوقة وضعيها
على المناديل للتخلص من الزيت الزائد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الخطوة الخامسة : إنهاء تحضير البطاطس
بالخلطة
ضعي البطاطس فى سلطانية زجاجية
وأضيفي لها المسطردة ، والمايونيز ، والشعير مع الملح والفلفل وثم اخلطي جيدا جميع
المكونات.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الخطوة السادسة : شي ريش اللحم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

قومي برش اللحم بالملح والفلفل ، ثم ادهنى جانبي
اللحم بخلطة العسل التى قمت بإعدادها من قبل.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

رصي اللحم على الشواية مع الحرص على تقليب
الجانبين.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ادهني الجوانب بخليط العسل مرتين
تقريباً أثناء التقليب.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

رشي من آن لآخر الماء على اللحم
حتى لا يحترق .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الخطوة السابعة :
تحضير الطبق
فى البداية ضعى البطاطس على طبق
التقديم مسطح بالطريقة الموضحة بالصورة
وبصورة عكسية رصي فوقها اللحم
المشوي.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الكباب
المشوي على الفحم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير

كيلو لحم مفروم
بصلتان حجم متوسط
ثوم
بقدونس يعني ربع الحزمة
ملعقة متوسطة كلا من ملح ،بهارات مشكلة
فلفل
أخضر أو أحمر حار
علبة ونص زبادي
ملعقة كبيرة بيكنج بودر لتطرية
اللحم

الطريقة :
ضعي اللحم المفروم في الخلاط الواسع ثم
أضيفي البصل والثوم والفلفل الحار واخلطيه مدة 2 ثانية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بعدها أضيفي البقدونس
والزبادي والملح البهارات والبيكنج بودر واخلطيه جيداً حتى يكون البقدونس شبه
مفروم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ضعي اللحم في إناء زجاجي
أو بلاستيك واتركيه مدة نصف ساعة في الثلاجة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

احضري عيدان الشوي وذلك بعد
نقعها في الماء حتى لا تحترق وقومي بلف اللحم وتشكيله على العيدان وذلك بكف
اليد ثم تمرير الأصابع عليها ليأخذا شكل الكباب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

أثناء التشكيل جهزي الفحم
وقومي بإشعاله وضعي اللحم على الفحم
وقلبيه حتى لا يحترق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

جهزي صلصة عبارة عن زبدة
وبقدونس مفروم وقليل من معجون الطماطم وقومي بدهن قطع الكباب عند قراب
الاستواء

قدمي الكباب في طبق التقديم مع
الأرز وزينيه بالبصل المشوي ، وممكن تقدميه مع الخبز الأبيض

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

فخذ اللحم

المشوية بالبطاطس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير:
قطعة لحم خروف
أربع
فصوص ثوم
ملح وفلفل أسود مطحون
كيلو بطاطس
حبتا بصل
كبيرتان(مقطعتان شرائح)
كوب ونصف الكوب من الطماطم المقشرة والمفرومة
نصف
كوب مرقة لحم
نصف كوب خل تفاح
ورقة غار ، قطعة دارسين(قرفة)صغيرة

ملعقتان كبيرتان زبدة
الطريقة :

تمسح قطعة لحم الخروف بورق المطبخ
وتغرز فيها السكين الحادة في عدة أماكن ليوضع فيها الثوم بعد تقطيعه.
يتبل لحم
الخروف بالملح والفلفل ويوضع في وعاء الشي ويشوى في فرن معتدل الحرارة لمدة ساعة ثم
يجفف من الدهون.
تقشر شرائح البطاطس وتشرح إلى منتصفها(في العمق)وتصف حول قطعة
الفخذ المشوية(الجزء المشرح إلى الأعلى)وترش بعصير الليمون والملح والفلفل.

توضع شرائح البصل فوق حبات البطاطس وتضاف أوراق الغار والدارسين ( القرفه )والزبدة ومرقة
اللحم إلى الوعاء.
يعاد إلى الفرن ويطهي لمدة ساعة ونصف ساعة أخرى مع تقليب
اللحم من مدة إلى أخرى ليصبح بنياً ومحمصاً من كل الجوانب.
يمزج اللحم ويوضع في
طبق التقديم إلى جانب البطاطس المحمرة ويقدم مزيناً بأغصان الغار أو أي خضار
.
لحم
" الريش " المشوي على الفحم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير :
ربع كوب عصير ليمون .
نصف
ملعقة فلفل أحمر مطحون .
كيلو لحم " ريش " .
3 ملاعق كزبرة خضراء مفرومة
.
3 فصوص ثوم مفروم .
بصلتان متوسطتان .
ملعقة كمون مطحون .
كزبرة جافة
مطحونة .
زنجبيل .
ملح .
نصف كوب كريمة .
زبادي .
الطريقة :
قطعي البصل إلى شرائح طولية رفيعة .
انقعي الريش
في شرائح البصل والكمون والكزبرة الجافة والفلفل الأحمر وعصير الليمون
والزنجبيل
والزبادي والثوم والملح والكريمة في إناء لمدة 3 ساعات أو أكثر
.
اشويها بعد ذلك على الفحم أو في فرن تصل درجة حرارته إلى 240 درجه مئوية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

فخد الخروف المحشي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




المقادير:


3 فخذات خاروف خالية من العظم.
30غم من إكليل الغار (الحصربان)
3. 1كغم من الفريكة.
250غم من البصل المقطع.
250 غم من البهارات المشكلة.
. خليط من 500 مليتر من مرقة اللحم و500 مبليتر من الماء.
. ملح وفلفل حسب الرغبة.
. لوز مقلي.






طريقة التحضير:


. تبلي اللحم بالملح والفلفل وزيت الزيتون وورق الغار.
. ضعي القليل من زيت الزيتون في وعاء عميق ثم حمري البصل وأضيفي الفريكة
وحركي لمدة خمس دقائق، بعدها أضيفي مرق اللحم واتركيها لمدة 20-25 دقيقة
حتى تنضج، بعد ذلك ضعي الفريكة جانباً واتركيها حتى تبرد.
. اخلطي الفريكة مع اللوز المقلي.
. احشي الفخذات بالفريكة ولفيها جيداً بواسطة الخيط وضعيها في الفرن لمدة 60 دقيقة حتى تنضج.
. قدميها مع المرق الناتج عنها.




كسكسي بالعلوش




المقادير:
1كغ لحم علوش (خروف)
بصلتين
خضار حسب الموسم
2م ك طماطم معجون
1م ك فلفل أحمر
1م ص هريسة
1م ك تابل وكروية
1م ك ثوم مجروش
ملح فلفل أكحل ( فلفل اسود )




الطريقة


نقلي اللحم والبصل جيدا ثم بعد ذلك نضيف كل البهارات مع إضافة قليل من الماء وبعد حوالي 10 دقائق نضيف حوالي لتر من الماء
في ذلك الحين نكون قد أحضرنا الخضار وعند غليان المرق نقوم برمي الخضار
نأخذ صينية ونرش الكسكي بالماء ونتركه إلى أن يشرب ماءه بعدها نضع فيه
قليل من الزيت ونفركه بالأيدي ونضعه في الكسكاس ليتبخر فوق قدرالمرق ولا
تنسي أن تتفقدي قدر المرق إذا كان كافيا ام لا
بعد أن يتبخر الكسكسي نسكبه ونضيف له قليل من الماءونفركه بالأيدي ونرجعه مرة أخرى للكسكاس ونضع فوقه رشة قرفة
عند النضج نفرك الكسكسي جيدا ونسقيه بالمرق ويترك مدة 5 دقائق ثم يوضع في
طبق التقديم ونضع الخضار واللحم مع إضافة فلفل مقلي للزينه




الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف
ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر



المكونات
---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد



ا بصلة
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع





######################



الطريقة
-------



تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ثم نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة ونهدي النار وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا
سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في
السابق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود
ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

-----------------------
تقلية الثوم



------------
يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات
أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع




الكوارع بالخل و البقدونس *
ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية 8dbfa9a5d9


المقادير
- عدد 2 كوارع.
- 3 لتر ماء.
- بصلة – جزرة.
- ملح – فلفل – 5 وحدات فلفل اسود صحيح.
2 -معلقة كبيرة زيت.
2 -معلقة كبيرة خل.
- معلقة صغيرة بقدونس.
- معلقة صغيرة بصل مفروم .
الطريقة


- نسلق الكوارع فى الماء مع البصلة والجزرة و الملح والفلفل لحد ما تستوى تماما
- نشيل اللحم من العضم ونسيب اللحم لحد ما يبرد.
- نخلط الزيت مع الخل مع البصل المفروم مع البقدونس مع بعض ونضعها على اللحم البارد ونقلبها ونسيبها حوالى نص ساعة .
- كل شوية تقلبيها تقليبة مع التتبيله.
- شيليها من التتبيلة وضعيها فى طبق التقديم مع شرايح الطماطم و الليمون.
** وبالهنا والشفا**




العكاوى المسلوقة
* ذيل *
* بصلة مبشورة *
* معلقة كبيرة سمنة *
* معلقة دقيق *
* ملح وفلفل وحبهان *
* عصير طماطم *
الطريقة


- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح
وبعدين نشطفه
- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس
- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض
- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح
والفلفل والحبهان لحد ما يستوى وبالهنا والشفا


العكاوى بالصلصة *


* ذيل *
* بصلة مبشورة *
* معلقة كبيرة سمنة *
* معلقة دقيق *
* ملح وفلفل وحبهان *
* عصير طماطم *
الطريقة


- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح
وبعدين نشطفه
- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس
- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض
- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح
والفلفل والحبهان لحد ما يستوى
- نشوح البصلة المبشورة فى السمنة لحد ماتصفر
وبعدين نضع عصير الطماطم لحد ما الصلصة تتسبك
وبعدين نضع حلقات العكاوى المسلوقة فى الصلصة
ونتركها ونقلبها حوالى من 5 ل 10 دقايق بس
ونغرفها وبالهنا والشفا


طاجن العكاوى
المقادير
**********
عكاوى مسلوقة
بصلة مبشورة
صلصة طماطم
الطريقة
**********
نضع الذيل المسلوق فى طاجن-
ونضع علية بصلة مبشورة وملح وفلفل-
- ونضع علية صلصة الطماطم وندخله الفرن لحد ما يستوى ويحمر




اللسان المسلوق
- لسان.
- عصير ليمون.
- بصلة مبشورة.
- ملح وفلفل.
- حبهان.


الطريقة


- نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس
- نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميين
الماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد
- نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهان
على نار هادية ويترك لحد مايستوى
- نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليمون
او باى طريقة مطلوبة .



اللسان بالكمونية**
المقادير


- لسان.
- 3 معالق سمنة.
- 2 كوب عصير طماطم.
- راس ثوم مهروسة.
- 2 معلقة كمون.
- ملح وفلفل.


الطريقة


- نسلق اللسان كما شرحناه
- نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس.
- نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل.
- - نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى.


اللسان بالكركم**
المقادير
- لسان.
- معلقة صغيرة كركم.
- بصلة مبشورة.
- 3 معالق سمنة.
- ملح وفلفل وبهارات.
- صلصة.


الطريقة
- نسلق اللسان(سبق وشرحناه)
- نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات
- نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.



الكرشة بالحمص


* كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة.
* كوب عصير طماطم .
* بصلة متوسطة مفرومة.
* نص كوب حمص (حمص الشام ) مسلوق نص سلق .
* معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم
* مفرومة _ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشة


الطريقة *
*********
نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين
و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى
لونها اتغير و تقلت
اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفل
و الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى
نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى
مش بتاخد كتير يعنى حوالى 20 دقيقة مثلا



الطرب ( منديل الخروف )
المقادير


- منديل خروف.
- كيلو لحم مفروم.
- بصلة.
- معلقة بقدونس مفروم.
- ملح- فلفل –بهارات.
1/4 - كوب سمن .
الطريقة
- يقطع المنديل قطع متساوية بالسكينة على شكل مربعات او مستطيلات .
- يفرم البصلً ويخلط مع اللحم المفروم والبقدونس والملح و الفلفل والبهارات.
- يوضع مقدارمن الحشو في وسط كل قطعة من المنديل ثم تلف زى ما بنلف محشى الكرنب على شكل صوابع تخينة .
- نرصص الطرب على الشواية او فى الفرن على الرف الشبك .
**وبالهنا والشفا**



السجق البيتى**
المقادير


* نص كيلو لحمة مفرومة .
* ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب .
* نص كوب ماء.
* شطة حسب الرغبة.
* المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
((و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))


الطريقة
- نضع التوابل كلها على اللحمة .
- اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
- اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا
عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى
امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان فى السوى
حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و
اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى
بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك .
- تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة



المخ البانية
المقادير
- مخ مسلوق .
- ملح _ فلفل .
- بيض مضروب.
- دقيق _ بقسماط ناعم .
-سمن
الطريقة
- نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح .
- نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط
نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ.




المخ بالزيت والليمون **
المقادير
مخ
3 معالق كبيرة زيت
ملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومة
ملح وفلفل
عصير ليمون.
الطريقة


- نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة)
- و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبرد
نهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصير
الليمون والفلفل الرومى المفروم



المخ بالبشاميل**
المقادير
- مخ.
- ملح وفلفل.
- بقسماط ناعم.
- 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى.
- سمنة للتحمير.
الطريقة
- يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفل
نضرب البيض فى طبق بالشوكة
- ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروم
وانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيض
مضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية
- نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما.
- بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة
- وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة
- تشيلية على ورق ماص للدهون


مخ بالعجة **
المقادير


- مخ.
- بصلة مفرومة.
- معلقة كبيرة بقدونس مفروم.
- ملح وفلفل.
- سمنة للتحمير.
الطريقة
- يسلق المخ ثم يقطع شرائح (سميكة نوعا).
- نخلط البيض بالبقدونس بالبصل والملح والفلفل ونضربهم كويس قوى بالشوكة
- نغمس شرائح المخ فى خليط العجة ونحمره فى السمنة

الفته باللحم









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




* المقادير :










لحمة بعظم




أرز




خبز لبناني




طماطم طازجة معصورة




خل




ثوم




( بهارات لسلق اللحمة : بصلة + ورق غار + ملح وفلفل اسود + هيل )






طريقة التحضير :






-





طريقة سلق اللحمة : نضع قليل من الزيت بقدر وثم نضع اللحمة بعد غسلها ، ونقلبها قليلا حتى تتغير لونها وثم نضيف الماء ونتركهم على النار حتى الغليان ، ثم نعمل على ازالة الريم وثم نضيف البصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين غار و ملح وقلفل اسود واغطيها واتركها على النار لحين الاستواء .




- طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق .




- طريقة عمل الارز الابيض : نضع بقدر قليل من الزيت وثم نضيف الارز (بعد غسله ونقعه لمدة 30 دقيقة ) ونضيف الملح ونقلبهم مع بعض وثم نضيف الماء ويكون كميته فوق الماء ونتركهم على نار متوسطة حتى الغليان وثم نهدي النار حتى الاستواء .










- طريقة تركيب طبق الفتة










1- قطعي الخبز قطع متوسطة فى الطبق او الصينية ثم شربيه بالشوربة سلق اللحمة لحد ما كلة يشرب شوربة .








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


2- ضعي الارز على الخبز و افرديه كويس و اضعي كبشة شوربة .








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


3- ثم اضعي صلصة الطماطم على وجه الارز .









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

4- ثم رصي قطع اللحم المسلوقة على و جه طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس .










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

العصبان(الممبار - امعاء الخروف )





المقادير




لحم مقطع قطع صغيرة -كبدة مقطعة- رئة - قلب- كلية من الخروف او الابل





كذلك - فوارغ ضان او فوارغ بقرى




اى مصارين *الامعاء* وكرشة المعدة منظفة جيدا باماء والخل والملح وتكحت بالسكين لازالة المادة المخاطية من الامعاء والكرش






حزمة-بصل الاخضر مقطعة قطعة صغيرة




- 2حزم بقدونس




- نصف حزم شبت اوشبنت او سبنت -




ربع حزم كرافس - [/fon
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://byoutmotmaina.jordanforum.net
الدكتورة ام احمد
المديرة العامة
المديرة العامة
الدكتورة ام احمد


انثى
عدد المساهمات : 6862
تاريخ الميلاد : 20/08/1976
25/04/2011
المزاج : اللهم لك الحمد حمدا كثيرا مباركا فيه كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
البلد اينما اراد الله ان اكون

ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية   ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 06, 2011 5:21 pm

اوراق نعناع اخضر-




اوراق
ريحان





ربع حزمة كسبره
خضراء





كوب من الارز
-





و2 ملعقه صلصة الطماطم
-5 ملاعق كبير زيت - نصف ملعقة ملح كبيرة ممسوحة - ملعقة كبيرة فلفل احمر بودرة
بهارات مشكلة من كل نوع ربع ملعقة صغيرة
.






فلفل
اسود





كسبره




كركم






نعناع
يابس







الطريقة





تغسل كل الخضار وتقطع قطع صغيرة ويغسل الارز واللحمة المقطعة
والكبدة وتخلط فى اناء كبير









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وتضاف البهارات و2 ملاعق صلصة الطماطم و الزيت,وباقي
البهارات




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وطبعا يجب ان تصفى كلها من الماء ثم تغسل الفوارغ جيدا وتنقع فى
الملح والخل ثم تحشى بالخليط وتوضع فى طنجرة بها ماء مغلى





بة زيت وطماطم وفلفل
وكركم وملح تقريبا نصف ملعقة كبيرة طماطم وملعقة صغيرة لباقي
المقادير





توضع الامعاء والكرش بعد الحشي والخياطة بالابر والخيط او غلقه
بعود الاسنان





ثم نعمل
ثقوب








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وتوضع في المرق الذي يغلي وتترك لمدة ساعة حتي تنضج الطنجرة
مغلقه حتى
تستوى








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الامعاء الدقيقة طبخته علي
البخار





ونقطعها قطع بطول الاصبع وتقدم ساخنة
.










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



الكبدة في
الفرن





المقادير




كبد




بصل




طماطم
اخضر





فلفل
اخضر





ملح




فلفل
اسود





الطريقة




نغسل الكبد تم نعمل به شرحات بالسكين ونتبله بملح وفلفل ونقطع
الخضرة الي
دوائر









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


نضع في الطاجين ورق الالمنيوم ونضع الكبد ثم
الخضار





نلفه بالسلفر ( ورق الفويل ) ونضعه في الفرن مع
التقليب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

صينيه
القلايا





المكونات




لحم خروف به دهن اي قطع
*شحم*





كبد
خروف





كليه




قليل من
القلب





تقطع مكعبات وسط تكون كميه اللحم اكثر ثم
الكبد





توضع في طنجره علي الناروتترك حتي تنشف من
الماء





ثم نضع عليها ملعقه
سمن





قليل من
الحرارت





علي طرف الملعقه فلفل احمر وطماطم
علبه





ملح




قليل من الفلفل
الاسود





وتحرك
وتقدم




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

فخد الضاني في الفرن علي طريقة المشوي بالفحم مع أرز بالخلطه









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير:




فخده ضاني
صغيره 3ونصف كجم الي4ونصف كجم-





كيلو فلفل رومي أحمر -





4علب زبادي أو روب -





8ملعقه صغيره خل تفاح





نصف كيلو بصل





2كيلوأرز مصري





2كوب زيت





2ملعقه كبيره ملح





2ملعقه كبيره عسل أبيض





2ملعقه كبيره بهارات





ملعقه صغيره كاري





نصف كيلو
بندق





2قطعه فحم فواكه للطعم





5كوب ماء للارز





فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره
للتزيين





ملعقه
صغيره فلفل أسمر .







الطريقة:




يفتح
الفخد من جميع الانحاء ويخلا من العظم عند الجزار ليصبح خالي العظم





يتبل الفخده بمزيج الزبادي
واملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر





ينقع مدة يوم في الثلاجه وتطلع
تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن





ويوضع عليها الزيت والبصل
وبترك في الفرن 2ونصف الساعه أوحتي تمام التحمير





ُيصفي الصوص النازل من الفخده
ويضاف علي الارز





يسخن
قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف
عليها نقطة زيت ليظهر بخر





الفحم
فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة





بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج
للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج





يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن
التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز الناضج ويرش الفلفل
القطع






ويقدم








[size=21]الممبار علي الطريقه
المصريه
[/size]



دلوقتى هنعمل
الممبار او الفوراغ او
الامعااااء


بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح
والخل






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]لحشوه تختلف من
شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://byoutmotmaina.jordanforum.net
الدكتورة ام احمد
المديرة العامة
المديرة العامة
الدكتورة ام احمد


انثى
عدد المساهمات : 6862
تاريخ الميلاد : 20/08/1976
25/04/2011
المزاج : اللهم لك الحمد حمدا كثيرا مباركا فيه كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
البلد اينما اراد الله ان اكون

ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية   ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 06, 2011 5:23 pm

الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما
تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه
مكعبات


انما فى الممبار
البقرى


خليط من الطماطم
المسبكه او صلصه

بصل
مقطع

شبت+بقدونس+كسبره+فلفل
اخضر

ارز مصرى غير
منقوع

طماطم مقطعه مكعبات
صغيره

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
شطه+ملح+فلفل+اى
توافل تفضليها على خلطه المحشى






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد
تقطيعه الى الطول المناااسب


انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من
الاطراف







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


طبعا ده جزء من
الممبار





نضعه فى الماء المغلى مع اضافه
الملح








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا
ربع


نطلع الممبار
من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من
الماء


مهمه
الخطوه دى علشان التحمير





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجواانب حتى يكتسب
اللون الذهبى


ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت
الزائد


وده
شكله النهائى




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم
المقطعه والبصل




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





ريش مشويه بالفرن
مع البصل







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير




ريش
خروف




4
بصلات




راس
توم




عصير
ليمون




4 حبات
بندورة




خل



صويا
صوص




فلفل أسود و بهار و جرام مسالا و فلفل أحمر و بابريكا
و قرفة و كمون و كزبرة ناشفة و جوزة
الطيب





الطريقة




تتبل الريش ببملح و فلفل أسود و بهار و جرام مسالا و
فلفل أحمر و بابريكا و قرفة و كمون و صويا صوص و كزبرة





ناشفة و جوزة الطيب و خل و شوية ليمون و توم و بصل و
تنقع لمدة ليلة كاملة





في اليوم التالي نضعهم في صينية فرن
مع التتبيلة مع إضافة بصل جوانح و بندورة ترانشات و فلفل أسود و ملح و يبقى





القدر مغطر بالقصدير حتى ينضج و ينشف
ماؤه





تحمر الريش من أعلى و تقدم في
الحال.







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://byoutmotmaina.jordanforum.net
 
ملف لاكلات عيد الاضحى من الدول العربية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حلوياتي لعيد الاضحى
» حلوياتي لعيد الاضحى
» البوظة العربية
» المعجم التاريخي للغة العربية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتديات مطبخي مملكتي :: طبخة شهية-
انتقل الى: